Wandelen in Alkmaar

Wandel een hartje met je GPS-tracker

Wandeling (in) Hartje Alkmaar

Hou je van wandelen en heb je een GPS-tracker als Runkeeper op je telefoon? Dan raden wij je aan om eens een uurtje (in) Hartje Alkmaar te wandelen. Letterlijk en figuurlijk, dus neem je geliefde maar mee! De route is 5,3 kilometer lang en is ook te doen met kinderen.

Je kunt de route natuurlijk beginnen op elk gewenst punt, maar er van uit gaande dat je óf met de auto komt, óf met het openbaar vervoer, zullen we een aantal startpunten behandelen. Vergeet niet je Runkeeper (of andere GPS-tracker) te starten!


Auto
Als je met de auto komt, kun je bijvoorbeeld parkeren in de Singelgarage. Je komt boven water bij de Molen van Piet op het Ritsevoort. Ga linksaf en begin bij (1). Ook kun je parkeren in de Karperton. Je hebt dan al het kanaal gezien. Loop daar naartoe, steek over en start bij (4). Tot slot is parkeergarage Schelphoek een aanrader. Loop terug naar de Vondelstraat, steek over en sla linksaf. Begin bij (6)


Openbaar vervoer
Kom je met het openbaar vervoer? Diverse bussen vertrekken vanaf het station en stoppen op de Kanaalkade (o.a. 4, 10, 160), ter hoogte van de Kings Inn. Kijk hier voor info op 9292.nl. Loop naar het water van het Noord-Hollands Kanaal en start bij (4).

Download HIER de wandelroute, of bekijk de route HIER op Afstandmeten.nl

PrimaSite maakt professionele websites betaalbaar door innovatie, circulaire technologie en een lage overhead
logo Google
Google Beoordelingen
5,0
Deel jouw ervaring