Op nummer 1 in Google
Hoe doe je dat?

Hoe kom ik op nummer 1 in Google?

Deze vraag krijgen wij zeer regelmatig voorgelegd. Eerlijk? Als we het antwoord zouden weten, zouden we geen websites meer bouwen, maar ergens op een strand op de Bahama’s liggen met een lekkere rum-cocktail. Wél weten we wat je moet doen om je kansen te vergroten!


Zoekmachines als Google werken met slimme algoritmes (berekeningen) om relevante sites te tonen als iemand bepaalde trefwoorden invult. In den beginne was het vrij eenvoudig om dit algoritme te manipuleren. Je zette gewoon het gewenste trefwoord enkele honderden malen op je website en het was een kwestie van tijd voordat je op nummer 1 stond. Die tijd is gelukkig voorbij.

Daar waar SEO-marketeers probeerden de algoritmes van Google te doorgronden – zeg maar: probeerden te denken als een zoekmachine - probeerde Google zelf haar algoritmes steeds meer als een mens te laten denken. En dat is wat nu de huidige stand van zaken is: als het interessant is voor een écht mens, wordt het óók interessant voor Google!

De beste en enige juiste manier om je website hoog in Google te krijgen, is door dusdanig interessante informatie op je website te zetten dat mensen blij worden als ze je pagina bezoeken!

Er zit wel één nadeel aan deze nieuwe realiteit: je zal op zeer regelmatige basis tijd en moeite moeten investeren om zinnige en unieke info op je website te zetten. Het klakkeloos kopiëren en plakken vanaf andere websites werkt averechts: alleen de originele bron wordt door Google beloond met een hogere positie. Zorg er dus voor dat JIJ die bron wordt! Google weet inmiddels alles. Dus niet alleen wie de eerste was met bepaalde informatie, maar ook wie die informatie bekijkt, op welke andere websites er gelinkt wordt naar jouw site, et cetera.

Als je daadwerkelijk hoger wil scoren in Google zijn er maar een paar dingen écht belangrijk

Zorg voor goede, unieke content

Deel je kennis op regelmatige basis

Zorg er voor dat er andere sites zijn die linken naar de jouweDe laatste heb je alleen in het begin in de hand, dus op het moment dat je site live gaat. Je kunt je site namelijk niet aanmelden voor indexatie door Google: robots volgen alleen de links op sites die al bekend zijn bij Google. Komen ze jouw site daarbij niet tegen, dan ben je onvindbaar!

Opdracht 1 is dus dat je moet zorgen dat er links naar jouw site komen vanaf websites van bevriende relaties, klanten en/of leveranciers. Die van PrimaSite krijg je cadeau, maar regel zo snel mogelijk na livegang van je website méér links!

De eerste twee heb je wél zelf in de hand. Hoe vaker jij je site voorziet van informatie, hoe vaker ook Google langs zal komen om te kijken of er iets veranderd is. Reden waarom de robots van Google de website van een gemiddelde bakker eens in de maand bezoeken, waar een nieuws-site als www.nu.nl meerdere malen per uur bezocht wordt!

Als jij je website regelmatig voorziet van goede informatie, zal je op de lange termijn blijvend worden beloond met meer relevante bezoekers. Schroom daarbij niet om je kennis te delen! Tot in detail uitleggen hoe een beschoeiing geplaatst wordt is toch echt wat anders dan daadwerkelijk tot aan je navel in een prutsloot staan. Veel ondernemers zijn bang klanten te verliezen door uit te leggen hoe zij doen wat ze doen. De praktijk leert dat je echter geen klanten kwijt raakt, maar ze juist wint door jouw kennis te delen!

Als je zinnige kennis deelt, zullen andere sites naar de jouwe linken zonder dat je ooit om die link gevraagd hebt. En misschien wel zonder dat je het ooit zult weten. Maar Google weet het wel! En omdat Google steeds meer als een mens probeert te denken, is de logica van Google: “Hey, als er zoveel websites linken naar dat ene artikel over zachtboerende roodkontkikkers, zal het wel een relevante website zijn”. En prompt wordt deze amfibieënhandelaar beloond met een nummer 1 positie op een voor hem/haar belangrijk trefwoord!

Meer tips zijn voorhanden voor iedere PrimaSite klant!

Wat kost mijn site? Bereken het in één minuut!

Hieronder kun je aangeven wat jouw specifieke wensen zijn. Je ziet jouw prijs direct verschijnen! Geïnteresseerd? Vul dan je gegevens in, stuur een mailtje naar welkom@primasite.nl, of bel ons voor meer info op 072 - 511 66 17.

Jouw wensen

Onze aanbieding

PrimaSite Compleet

- 1 Taal

- 1 Domeinnaam

- 1 Formulier

Maandelijkse kosten excl. BTW € 49,00
Na 1 jaar per maand excl. BTW € 19,95

Ja, ik heb interesse

Als je onderstaand formulier invult, nemen wij geheel vrijblijvend contact met je op.